Riot Blockchain-aandelenstijging na mijnbouw Bijna 500 Bitcoins in het eerste kwartaal

Riot Blockchain-aandelenstijging na mijnbouw Bijna 500 Bitcoins in het eerste kwartaal

Het bedrijf heeft zijn hash-snelheid voldoende verhoogd om mijnaandeel te stelen en de lagere Bitcoin-mijnbeloningen te compenseren.

 

Wat is er gebeurd

De aandelen van cryptocurrency-mijnwerker Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) stegen maandag nadat het bedrijf investeerders een mijnupdate voor het eerste kwartaal had gegeven. Het bedrijf zei dat het 75% meer Bitcoin (CRYPTO: BTC) -tokens heeft gedolven dan vorig jaar, en dat heeft de markt opgewonden. Vanaf 11 uur EDT vandaag was de Riot Blockchain-voorraad 8% gestegen. Prijs van Vechain is gestegen.

 

 

Volgens het persbericht van vandaag heeft Riot Blockchain 491 Bitcoins gedolven in het eerste kwartaal, waarvan 187 alleen al in maart. Dit was een opmerkelijke stijging ten opzichte van vorig jaar. De Bitcoin-productie in het eerste kwartaal was 75% hoger dan in dezelfde periode in 2020, en de productie in maart steeg met 80% jaar op jaar.

 

Een zakenman berijdt een raketschip en verdrijft gelduitgassen over een veelkleurig staafdiagram.

 

Dit is vooral opmerkelijk omdat het vorig jaar bij wijze van spreken twee keer zo gemakkelijk was om Bitcoin te minen. Om de paar jaar heeft het Bitcoin-netwerk een zogenaamde “halveringsgebeurtenis”. Wanneer Bitcoin een halveringsdatum bereikt, wordt de beloning voor het minen van Bitcoin gehalveerd. Mijnwerkers doen evenveel werk, maar krijgen niet dezelfde uitbetaling. Sinds mei 2020 krijgen mijnwerkers slechts 6,25 Bitcoin-tokens per blok dat wordt gedolven. Chainlink prijs koers is omhoog.

 

Daarom heeft Riot Blockchain zijn rekenkracht voldoende vergroot om niet alleen de halvering te compenseren, maar ook om Bitcoin-mijnaandeel te nemen. Dit kan worden gemeten met iets dat een “hash-snelheid” wordt genoemd. Het bedrijf sloot 2019 af met een hash-snelheid van ongeveer 100 peta-hashes per seconde (PH / s), terwijl de totale hash-snelheid van Bitcoin volgens Blockchain.com rond de 100 duizend PH / s lag. Nu wordt verwacht dat de hash-snelheid van Riot Blockchain eind deze maand 1.600 PH / s zal bereiken, terwijl de totale hash-snelheid van het netwerk ongeveer 172.000 PH / s is. Uit deze cijfers is het duidelijk om te zien dat de groei van Riot Blockchain de groei van het netwerk overtreft.

 

Mijnbouwaandeel is belangrijk. Het aantal Bitcoin-tokens dat kan worden gedolven, staat vast. Dus Bitcoin-mijnwerkers worden betaald in verhouding tot de hoeveelheid hash-snelheid die ze aan het netwerk leveren. Nu Riot Blockchain zijn aandeel vergroot, nemen de uitbetalingen ook toe, en daarom zijn investeerders vandaag enthousiast.

 

Stapels gouden munten geven het Bitcoin-symbool weer.

Wat nu

Riot Blockchain neemt geen genoegen met zijn hash-snelheid van 1.600 PH / s, en met goede reden. Nu de prijs van Bitcoin nu meer dan $ 60.000 bedraagt, kopen veel mijnwerkers actief nieuwe mijnmachines in de hoop meer van deze waardevolle cryptocurrency te krijgen. Riot is van plan om tegen het einde van 2022 een hash-snelheid van 7.700 PH / s te hebben.

 

Dit zal een geleidelijk proces zijn, maar beleggers kunnen tijdige updates verwachten. Ook in de aankondiging van vandaag zei Riot Blockchain dat het van plan is om aandeelhouders maandelijks op de hoogte te houden van de voortgang van de mijnbouw.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
RSS
Follow by Email