Aandelen die ‘s middags de grootste bewegingen maken: Boeing, Dollar Tree, Tesla en meer

Aandelen die ‘s middags de grootste bewegingen maken: Boeing, Dollar Tree, Tesla en meer

Boeing – De aandelen van de jetmaker stegen met 5,5% nadat een bedrijfsleider zondag zei dat het “dichtbij komt” bij het hervatten van de leveringen van zijn 787 Dreamliner, nadat ze waren opgeschort om productieproblemen op te lossen. Hij specificeerde geen timing, maar zei dat het afhangt van de resultaten van lopende gesprekken met regelgevers.

Tesla

De uitverkoop van Tesla-aandelen zette maandag voort na een daling van meer dan 15% in de week ervoor, wat de slechtste prestatie van een week in 20 maanden markeerde. Aandelen AEX koers is gestegen. Het aandeel verloor maandag 1,9%. Tesla-topman Elon Musk heeft afgelopen week voor 6,9 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht.

 

Dollar Tree

De aandelen van de discountketen stegen met 14,3% nadat Dollar Tree onthulde dat de activistische investeerder Mantle Ridge een belang van meer dan 5% in het bedrijf heeft opgebouwd. Deutsche Bank heeft de aandelen opgewaardeerd om te kopen na het nieuws en zei dat de activist waarde voor aandeelhouders zou kunnen ontgrendelen.

 

Oatly

De aandelen van de havermelkproducent kelderden met 20,8% nadat het bedrijf waarschuwde voor pandemische uitdagingen. Oatly zei dat het problemen ondervindt met betrekking tot verschillende Covid-gerelateerde beperkingen. Het bedrijf boekte echter een kleiner dan verwacht verlies voor het laatste kwartaal, met een verlies van 7 cent per aandeel tegenover de 10 cent per aandeel dat analisten hadden verwacht, aldus Refinitiv.

 

Tyson Foods

Tyson-aandelen stegen met 3,6% nadat de producent van rundvlees en pluimvee de winstverwachtingen had overtroffen. Het bedrijf boekte een kwartaalwinst van $ 2,30 per aandeel, 27 cent per aandeel boven de schattingen van Refinitiv. De omzet overtrof ook de prognoses van analisten.

 

EVgo

Aandelen van het oplaadbedrijf voor elektrische voertuigen daalden met 14,3% nadat Credit Suisse de aandelen naar een neutrale rating verlaagde. In een notitie aan klanten zei het bedrijf dat het voordeel van de infrastructuurrekening al is ingeprijsd in de aandelenkoersen van meer dan 70% in november.

 

CrowdStrik

De cyberbeveiligingsaandelen daalden maandag met 10,6% nadat Morgan Stanley de dekking van CrowdStrike op onderwogen begon. De investeringsfirma zei in een nota aan klanten dat toenemende concurrentie en vertragende groei in de sector betekende dat CrowdStrike-aandelen zouden kunnen dalen.

 

WeWork

De aandelen van WeWork stegen met 3,4% nadat het bedrijf de winst over het derde kwartaal bekendmaakte, het eerste rapport van het bedrijf sinds de beursgang in oktober. De totale omzet voor het kwartaal bedroeg $ 661 miljoen, een stijging van 11% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, aldus WeWork. Het bedrijf zag ook een verlies van $ 4,54 per aandeel. Dat is een verbetering ten opzichte van het verlies van $ 5,51 per aandeel in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

 

Warner Music Group

De aandelen van Warner Music Group daalden met 6,2% nadat het bedrijf de winstverwachtingen van analisten niet waarmaakte. Het bedrijf boekte een kwartaalwinst van 5 cent per aandeel, 10 cent lager dan de Refinitiv-consensus.

 

Vita Coco

Aandelen van het kokoswaterbedrijf stegen met 21,2% tijdens de middaghandel nadat Goldman Sachs de aandelen met een koopadvies begon te dekken, waarbij hij zei dat de trend naar kokoswater zou moeten doorzetten en dat een mogelijke daling van de verzendkosten de winstgevendheidsvooruitzichten van Vita Coco zou moeten verbeteren . Goldman stelde een koersdoel vast van $ 22 per aandeel voor Vita Coco.

 

23andMe

23andMe daalde met 11,5% nadat Citi de aandelen van het bedrijf voor genetische tests had verlaagd van kopen naar neutraal. Nasdaq aandelen vandaag is gestegen. Citi zei dat de huidige waardering van 23andMe “te hoog” was en “weinig ruimte laat voor opwaarts potentieel”.

 

Chevron

Aandelen van Chevron voegden 2,3% toe nadat UBS het aandeel opwaardeerde van neutraal naar een koopadvies. Het bedrijf zei dat de hoge olieprijzen zouden moeten aanhouden en de voorraad zouden moeten stimuleren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
RSS
Follow by Email